Den 31. august 2020 lukkede vi for projektet digiS med en masterclass om at understøtte den digitale medarbejder. Det var afslutning på 1 år og 8 måneders spændende rejse ud i forståelse af, hvad et digitalt sundhedsvæsen kræver af den sundhedsfaglige medarbejder, og ud i en kreativ proces med at udvikle nye læringsformer og materialer til en sektor i evig forandring.

Selv om projektet er gennemført, vil erfaringer og viden fra projektet helt sikkert leve videre. Både hos de mange deltagere undervejs og hos kommende brugere af læringsprodukter fra projektet.

Grafen nedenfor viser, hvor mange der er registreret som deltagere på de seks online læringsforløb. I alt har 451 (i skrivende stund) gennemført et forløb. Grafikken viser blandt andet, at udbredelse af kendskab til digiS betød deltagerantallet var stigende fra første til sidste forløb. En anden interessant pointe er, at online forløbet "Videosamtaler med borgere" i forbindelse med COVID-19 i foråret 2019 fik et boost i deltagerantal.

Graf som viser hvor mange der har deltaget i de enkelte læringsforløb

Projektets seks online læringsforløb er testet af sammenlagt 451 deltagere. Desuden har 49 deltaget i temaeftermiddag om etik og 16 deltaget i masterclass om at understøtte den digitale medarbejder.

Vi – projektets sekretariat – takker af for denne gang. Men vi fortsætter i hver vores sammenhæng arbejdet med at give digitalisering og teknologi i sundhedsvæsnet et fokus på medarbejdernes digitale kompetencer.

Er du nysgerrig efter at vide mere om projektet, vores erfaringer eller om læringsprodukterne, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi tager gerne en uformel snak, men kan også rekvireres til at rådgive om eller facilitere kompetenceudvikling, der understøtter digitalisering, i din organisation.

Billede fra den virtuelle Afslutningsevent

Covid-19 lærte også digiS at tænke i plan B – her er det den (heldigvis stadig festlige) afslutningsevent, som blev afviklet virtuelt.