Dilemmafilm
Dilemmafilmene er korte film om forskellige typer af dilemmaer og spørgsmål, som opstår ved brug af teknologi i sundhedspraksis. Hver dilemmafilm er et eksempel på en situation, hvor teknologi udfordrer den sundhedsfaglige opfattelse af kerneopgaven og relationen til borger/patient.
De medvirkende i filmene er skuespillere, men dilemmaerne er baseret på sundhedsfagliges fortællinger fra praksis.
Hvordan står jeg på mål for teknologien?
I filmen møder du Sofie, der er SOSU-hjælper på et plejecenter. På centeret er der for nylig indført en ny hygiejnestol, som medarbejderne skal bruge, når de tager en borger i bad. Sofie har, dagen før du møder hende her, badet en borger i stolen for første gang.
Hvordan respekterer jeg borgerens ønske om egenmonitorering?
Hvordan vurderer jeg, om borgeren er klar til teknologien?
I filmen møder du Kasper, der er udekørende SOSU i en kommunal hjemmepleje. Kaspers afdeling har netop holdt møde om, at flere borgere skal have hjælp til medicin-håndtering fra en medicin-dispenser. En af Kaspers borgere er identificeret som egnet til at bruge dispenseren.
Hvordan vurderer jeg om hjemmemåling er den bedste løsning?
I filmen møder du syge-plejersken Hanne, der er ansat på et lungeambulatorie. Hanne har et møde med KOL-patienten Åge, hvor de sammen kigger på telemedicinsk udstyr. Åge skal ifølge planen have installeret udstyret derhjemme, så han dagligt kan måle iltmætning, puls, vægt og blodtryk.
Hvilke etiske dilemmaer skaber kunstig intelligens?
I filmen møder du Mads, som er læge på Radiologisk afdeling på et hospital. Mads er hjemme og sidder i sofaen med sin kone Maria, der også er læge. På Mads' afdeling er der tale om at indføre kunstig intelligens til at understøtte screeninger for brystkræft.